Musik i Gurre Kirke
Tirsdag den 23. maj kl. 19.30:
Forårskoncert i Gurre Kirke

Som traditionen byder hilses sommeren velkommen i Gurre Kirke med en koncert, hvor alle kan være med til at synge en række af de kendte og elskede danske sommersange.

Ideen med denne aften er tillige at give en platform for den lokale musikudfoldelse. Publikum kan glæde sig til et program rigt afvekslende med værker hentet fra både det klassiske og det rytmisk repertoire.

Ved koncerten medvirker bl.a. Tikøb og Gurre kirkers Kor, Egebæksvangkoret, kirkesanger Tine Grönlund, organist Susanne Ketelsen, fløjtenist Helene Schrøder samt kirkens organist Henrik Schrøder, som har tilrettelagt koncerten.

Efter koncerten byder menighedsrådet på en lille forfriskning.

Der er gratis adgang til koncerten.

Vel mødt til en hyggelig forårskoncert i den nys udsprungne bøgeskov!

Tirsdag den 6. juni kl. 19.30

Traditionen tro afholdes der i Gurre Kirke i juni måned tre koncerter med kirkens unikke orgel i centrum.
I år åbnes koncertrækken af kirkens egen organist, Henrik Schrøder, som i anledning af 200-året for Niels W. Gades fødsel vil spille komponistens samlede orgelværker. Niels W. Gade, som ubestridt er en af Danmarks mest betydelige komponister skrev som organist i Holmens Kirke en række orgelværker, som stadig hører til blandt standardrepertoiret hos danske organister. Mest kendte er nok hans Tre Tonestykker, men også hans smukke koralbearbejdelse af ”Af højheden oprunden” samt det festlige præludium over ”Lover den Herre” er flittigt spillet.
Niels W. Gade har også skrevet et lille stykke for firhændigt orgel, som bliver fremført med assistance fra Else-Marie Kristoffersen, som er organist i Fredensborg Slotskirke.
Gades værker kommer klangligt til deres fulde ret på kirkens smukt og romantisk klingende orgel, som netop er blevet renoveret med nye facadepiber samt omintonering af en af pedalstemmerne.
Gades romantiske tonesprog bliver ved koncerten sat i relief af værker fra baroktiden af en anden dansk komponist, nemlig den verdenskendte Dietrich Buxtehude.

Efter koncerten, som med en kort introduktion varer ca. en time er menighedsrådet vært med en lille forfriskning.
Der er gratis entré, men der er mulighed for at give et frivilligt beløb ved udgangen.
Vel mødt til en dejlig aften med orglet i centrum i Gurre Kirke!

Tirsdag den 13. juni kl. 19.30

Ved denne anden koncert i rækken af årets sommerkoncerter i Gurre Kirke får publikum lejlighed til at høre organist  Erik Kolind, som er organist ved Store Magleby Kirke på Amager.
Erik Kolind har Kirkemusikalsk Kandidateksamen og efterfølgende solistdebut fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har desuden en diplomuddannelse i improvisation og musikteori fra Musikkonservatoriet i Paris. Efter at have arbejdet som organistassistent i Holmens Kirke i en årrække er Erik Kolind nu siden 2016 organist ved Store Magleby Kirke. Sideløbende underviser han i orgelspil ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Sjællands Kirkemusikskole.

Ved programlægningen har Erik Kolind taget udgangspunkt i orglets fransk-romantiske karakter og valgt at spille et fransk program med værker af bl.a. Dupré, Vierne og Boëly.

Koncerten, som indledes med en kort introduktion, varer ca. en time. Efter koncerterne er menighedsrådet vært med en lille forfriskning.
Vel mødt til en dejlig aften med orglet i centrum i Gurre Kirke!

Tirsdag den 27. juni kl. 19.30

Med denne koncert er vi nået frem til den sidste af sommerens tre orgelkoncerter i Gurre Kirke.

Ved koncerten er det Christian Præstholm, organist ved Sct. Mortens Kirke i Randers, som sidder ved tangenterne. Christian Præstholm er uddannet som organist og musikteoretiker fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra han debuterede fra solistklassen i 1999. Han har samme sted været lærer i orgel og musikteori i årene 1999-2016. Hertil kommer to års videregående orgelstudier i henholdsvis Paris og London.  I 2016 tog han sin afsked som lærer fra konservatoriet for at få mere tid til at komponere.
Christian Præstholm har givet talrige koncerter i Danmark og store dele af Europa, mest i egenskab af solist eller som kammermusiker, men også som orgelimprovisator, komponist og arrangør. Han har modtaget legater fra mange forskellige fonde og indspillet adskillige cd’er.
Som komponist har han skrevet værker for kor, orgel, diverse solister og mindre kammerensembler. Hans mere end 200 orgelkoraler har vundet stor udbredelse og spilles i store og små kirker over hele landet.

Christian Præstholm spiller ved denne koncert værker af J. S. Bach, Mendelssohn, Boëllmann og Bovet samt egne værker.

Efter koncerten, som varer ca. en time, er menighedsrådet, vært med en lille forfriskning.

Vel mødt til en dejlig aften med romantisk orgelmusik i Gurre Kirke!