Musik i Gurre Kirke

LEONARD COHEN I GURRE KIRKE

SØNDAG DEN 11. MARTS KL. 16.00 holder vi et arrangement i Gurre Kirke med temaet:
 ”Leonard Cohen, poet og komponist”

Det er sognepræst dr.theol. Anders Kingo og domorganist Bo Grønbech, der er gået sammen om projektet. Det er lidt over et år siden, at den canadiske poet og komponist døde i sit hjem i San Francisco. Han blev efter få dage efter gravsat i det jødiske familiegravsted i sin fødeby Montreal. Først adskillige dage efter underrettedes offentligheden. – Om ham udtrykker Anders Kingo følgende - Han var en mand af ånd. Han berigede i over halvtreds år verden med en lang række sange, digte og prosatekster, hvis skønhed, kunstneriske udtryk, sanselighed, åndelighed er helt og aldeles unik. Og ganske som hans poetiske tekster er båret af ånd, er poesien båret frem af en særegen såvel traditionsbåret som original musik, der som tjenende poesien forstærker dens skønhed.

Dette forunderlige univers, skabt af ord og toner, inviteres tilhørerne ind i ved hjælp af tekst- og musikanalyse, ligesom mesteren selv vil komme til orde ved hjælp af en CD afspilning.

Der er fri entré og menighedsrådet er vært ved et glas vin eller en kop kaffe.

Langfredag den 30. marts kl. 10.30
G. B. Pergolesi: Stabat Mater

Ved den traditionsrige musikgudstjeneste i Gurre Kirke Langfredag kan man i år høre det kendte og elskede passionsværk Stabat Mater af den italienske komponist Giovanni Battista Pergolesi.
Stabat Mater, som er et middelalderligt passionsdigt om Marias lidelser ved sin søns død, har inspireret en lang række komponister igennem tiden. Pergolesis Stabat mater, originalt for sopran, alt og strygeorkester, er nok det kendteste af komponisten, som stilistisk befinder sig i den følsomme overgang mellem barok og klassik.
Ved koncerten medvirker de to vokalsolister Marianne G. Nielsen, sopran, som har optrådt i Gurre Kirke flere gange, sammen med den svenske altsanger Lena-Susanne Norin. Begge
sangere har en lang karriere blandt de førende oratoriesangere med utallige cd-udgivelser samt koncerter i Danmark og Sverige såvel som det meste af Europa.
Som noget nyt vil Tikøb og Gurre Kirkers Ungdomskor i år medvirke ved koncerten med deltagelse i udvalgte satser. Koncerten udgør kulminationen på et længere undervisningsforløb med Marianne G. Nielsen som stemmetræner for koret.
Kor og solister bliver akkompagneret af kirkens organist, Henrik Schrøder på orgel. Sognepræst Annemette Nissen medvirker som liturg.

Ved gudstjenesten vil der endvidere blive læst op af Jesus lidelseshistorie og sunget fællessalmer.

Der venter publikum en sublim vokal oplevelse ved langfredagskoncerten i Gurre Kirke med disse to fantastiske sangere i samspil med kirkens eget kor.

Søndag den 15. april kl. 16
Piano og sang ved Kenneth Lauritzen og Ditte Helene Røeder

Koncerten med sangerinden Ditte Helene Røeder og pianist Kenneth Ditte Helene Roeder og Kenneth LauritzenLauritzen vil byde på en bred vifte af sange, der omhandler den tid på året, hvor dagene bliver længere og lysere. Repertoiret er hentet fra både salmebogen og højskolesangbogen med nye arrangementer af Kenneth Lauritzen. Programmet vil desuden indeholde egne kompositioner som passer ind i stemningen af det spirende forår.

Ditte Helene Røeder er til daglig ansat som kordegn og kirkesanger i Mårum kirke. Kenneth Lauritzen er pianist og komponist og er lærer ved Gribskov musikskole, og begge har de optrådt sammen ved flere lejligheder, bl.a. med stor succes i Tikøb Kirke ved kulturnatten sidste år.

Man kan læse meget mere om Kenneth Lauritzen på www.myspace.com/kennethlauritzen

Tirsdag den 22. maj kl. 19.30
Forårskoncert i Gurre Kirke

Som traditionen byder hilses sommeren velkommen i Gurre Kirke med en koncert, hvor alle kan være med til at synge en række af de kendte og elskede danske sommersange. Ideen med denne aften er tillige at give en platform for den lokale musikudfoldelse. Publikum kan glæde sig til et program rigt afvekslende med værker hentet fra både det klassiske og det rytmisk repertoire.

Ved koncerten medvirker bl.a. Tikøb og Gurre Kirkers Kor, Egebæksvangkoret, kirkesanger Tine Grönlund, fløjtenist Helene Schrøder, organist Susanne Ketelsen samt kirkens organist Henrik Schrøder, som har tilrettelagt koncerten.

Koncerten indleder i år en lang række festlige musikalske begivenheder i forbindelse med fejringen af Gurre Kirkes 100 års jubilæum. Derfor vil der i programlægningen naturligt være fokus på musik med udgangspunkt i Gurres natur og historie.

Efter koncerten byder menighedsrådet på en lille forfriskning.

Der er gratis adgang til koncerten.

Vel mødt til en hyggelig og festlig forårskoncert som
indledning til fejringen af kirkens 100 års jubilæum!