Musik i Tikøb Kirke
Musikgudstjeneste i Tikøb med Luther som tema
Søndag den 19. november kl. 10.30

I anledning af reformationsjubilæet i 2017 afholdes der den 19. november kl. 10.30 en musikgudstjeneste i Tikøb Kirke med Martin Luther som tema.

Ved gudstjenesten medvirker Fredensborg Provstis junior- og koncertkor samt Fredensborg Slotskirkes Pigekor under ledelse af Cille Buch. Korene vil fremføre nykomponerede værker til tekster af Martin Luther. Bag de nye værker, som er komponeret på bestilling af Fredensborg Provstis Korsamarbejde, står komponisterne Jakob Lorentzen, Phillip Faber og John Frandsen.

Ved gudstjenesten medvirker endvidere sognepræst Annemette Nissen og organist Else-Marie Kristoffersen.

Søndag 17. december kl. 14.00

Vi synger julen ind

Julekoncerten i Tikøb Kirke er traditionen tro tilrettelagt som ”De ni Læsninger” efter engelsk forbillede. Koncerten forløber som en genfortælling af historien om Jesu fødsel i afvekslingen mellem læsningerne og de hertil knyttede musikindslag.

På programmet er bl.a. nogle af de mest kendte engelske Christmas carols i flotte arrangementer med overstemmer, sådan som vi kender det fra de berømte engelske drengekor.

Ved koncerten medvirker Tikøb og Gurre Kirkers Ungdomskor sammen med kirkesanger Tine Grönlund, årets konfirmander samt sognepræst Annemette Nissen.

Tilrettelæggelse, akkompagnement og musikalsk ledelse varetages af kirkens organist Henrik Schrøder.

Der er gratis adgang til koncerten.

Vel mødt til en stemningsfuld julekoncert i Tikøb Kirke!

Tikøb kirke med sne
Søndag den 14. januar kl. 16.00

”Cohen i Kirken”

Siden 2008 har sangeren Karsten Holm givet et utal af koncerter med koncertfortællingerne ”Elvis i kirken” og ”Cash i kirken”. Nu er Karsten Holm og bandet bag ham klar med en ny poetiske koncertfortælling med  en af vor tids største sangskrivere, Leonard Cohen, i centrum.
Koncertfortællingen ”Cohen i kirken” tager fat på en række af Leonard Cohens største sange og sætter dem ind i en ramme af mesterens poesi og historie. Sangene kittes sammen af Cohen´s egne citater og digte. Herudover bliver der også plads til små anekdoter og fortællinger om manden og hans liv.

”Cohen i kirken” består af:
Karsten Holm, vokal, guitar
Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor
Martin Blom, diverse guitarer og kor
Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor
Se mere på www.karstenholm.dk

Der er gratis adgang til koncerten, som varer ca. en time.

Søndag den 25. februar kl. 16.00

Kammerkoncert med Duo Schmidt & Raft

Mezzosopran Stina Schmidt og pianist Christine Raft etablerede duoen Schmidt & Raft i 2011.
Duoens koncerter er meget afvekslende og henvender sig til et bredt publikum. De synger og reciterer, spiller solostykker, fortæller om værkerne undervejs og inddrager publikum i en moderne koncertform. Duoen har optrådt i musikforeninger og gymnasier landet over og har vagt stor glæde og begejstring – også hos det unge publikum.

Stina Schmidt er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium samt Opera Akademiet i København. Med sin stærke udstråling og smidige stemme, dækker hun et bredt repertoire fra tidlig barok til ny klassisk musik.
Stina debuterede på Operaen i København i rollen som Flora i La Traviata og har siden haft flere operaroller, ligesom hun har sunget som solist med flere orkestre, heriblandt Tivolis Symfoniorkester. Hun har modtaget Edith Allers Mindelegat og Sonnings Musikstipendium.

Christine Raft er uddannet pianist og solist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med debutkoncert i maj 2011. Desuden har hun studeret i Frankrig og deltaget i mange masterclasses rundt om i Europa og USA. Hun har modtaget flere priser bl.a. Sonnings musikstipendie.

Ved denne koncert har duoen sammensat et program med værker af bl.a. Debussy, Lange-Müller og Du Parc.

Der er gratis adgang til koncerten, som varer ca. fem kvarter.

Efter koncerten vil det være muligt at møde de to musikere, når menighedsrådet er vært med en lille forfriskning i våbenhuset.