Musik i Tikøb Kirke
Klavertrio
Søndag den 26. august kl. 16.00
Mozart og Tchaikovsky

Der venter publikum en musikalsk oplevelse på internationalt niveau, når de tre musikere Emil Gryesten, Aleksander Kølbel og Jerome Fruchart gæster Tikøb Kirke.

Ved flyglet sidder Emil Gryesten, som har modtaget utallige priser for unge pianister både i Danmark og internationalt. Emil Gryesen har, siden han var 15 år haft en aktiv koncertkarriere både som solist og kammermusiker. Han har en omfattende koncertkarriere i både ind- og udland, og han har lavet flere indspilninger.

Trioens violinist, Aleksander Kølbel, er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Diplomeksamen i 2008. Herudover har han studeret på Sibelius Akademiet i Helsinki samt det verdenskendte Menuhin Academy i Schweiz. Han har i talrige sammenhænge optrådt som solist i både Danmark og Europa. Siden sin hjemkomst til Danmark har han været ansat som 1. violinist i Det Kgl. Kapel og DR Symfoniorkestret.
Som passioneret kammermusiker har han optrådt v
ed adskillige internationale festivaler.

Cellisten Jerome Fruchart spiller siden 2010 i Concertgebouw i Amsterdam, som regnes blandt et af verdens bedste symfoniorkestre. Han har studeret på Conservatoire Supérieur de Musique i Paris. Herudover har han studeret i Wien og på Sibelius Akademiet i Helsinki.
Jerome Fruchart har været cellist i flere europæiske orkestre og siden 2014 har han assisteret i Berliner Filharmonikerne.

Ved koncerten i Tikøb Kirke vil trioen fremføre værker af Mozart og Tchaikovsky.

Der er gratis adgang til koncerten, men publikum har ved udgangen mulighed for at give et frivilligt bidrag til musiklivet i kirken.

Efter koncerten er der en lille reception i Kirkeladen, hvor publikum vil have lejlighed til at hilse på de optrædende musikere.

Kammerkoncert i Tikøb Kirke

Søndag den 7. oktober kl. 16

Ensemble Storstrøm

Storstrøms Kammerensemble, som har hjemme på Fuglsang Herregård på Lolland, har med stor succes gæstet Tikøb Kirke flere gange i løbet af de sidste år. Kammerensemblet, som hører til i den absolutte elite af dansk musikliv, er et af de efterhånden få regionale klassiske kammerensembler, men de tilbyder også koncerter uden for hjemegnen. Ensemblet består af otte fastansatte musikere, men for at kunne variere repertoiret opdeler man sig indimellem i mindre ensembler. Dette er tilfældet ved denne koncert, hvor man har sammensat et program som kræver seks musikere.

Ensemblet består ved denne lejlighed af tre strygere (violin, bratsch og cello) samt tre træblæsere fløjte, klarinet og fagot.

Ved koncerten, som med en lille pause varer ca. halvanden time, spiller de seks musikere et alsidigt program med værker af Ludwig v. Beethoven, W. A. Mozart samt de mere ukendte komponister Eugène Bozza og Ernö Dohnány.

Man kan læse mere om koncerten og ensemblet på http://www.ensemblet.dk/

Der er gratis adgang til koncerten.

Søndag den 25. november kl. 16
Helsingør Kammerorkester

Helsingør Kammerorkester har eksisteret i mere end 30 år og har givet et utal af koncerter igennem alle årene. I de senere år har orkestret, som øver i Vestervang Kirke, flere gange med succes brugt Tikøb Kirke som ramme for de glade musikalske udfoldelser.

Koncerten indledes med Hakon Børresens “Mod Døden” fra musikken til skuespillet “Knud Lavard”. Værket spilles i anledning af, at orkestrets dirigent Niels Borksand i 2017 har udgivet en biografi om Børresen.

Herudover spiller orkesteret Telemanns Suite for fløjte og orkester med fløjtenisten Susanne Bojesen som solist.

Som afslutning på koncerten spilles et af Mozarts kendteste værker, den ubekymrede serenade “Eine Kleine Nachtmusik”.

Vel mødt til en hyggelig amatørkoncert i Tikøb Kirke!

Helsingør Kammerorkester.