Sogneeftermiddage i Kirkeladen
Fredag den 24. november kl. 14.30

”Taknemmelig for livet” - en eftermiddag med Mette H. Kirkegaard, forfatter, poet og sangerinde, stud.mag. retoriker. Mette Kirkegaard skriver: ”Jeg er optaget af liv og død, af glæden, der findes i det nærværende nu. Lige siden jeg begyndte at skrive sange, har det optaget mig, hvordan musikken på særlig vis vækker glæden, uanset hvor i livet man befinder sig.

Kom og vær med til en livsbekræftende eftermiddag!

Fredag den 8. december kl. 14.30

Julefest med sang, musik, julekaffebord, godter og underholdning. Juletræet vil være pyntet, og så skal vi naturligvis spille årets julebingo.

Fredag den 26. januar, kl. 14.30

Tikøb Kirkes ældste klokke har 400 års jubilæum, idet den støbtes af klokkestøber Hans Kemmer i 1618. I den anledning skal vi høre organist, klokkenist og foredragsholder Erik Kures spændende foredrag med billeder, tekst og lyd om klokken, klokkestøberen samt lokale, nationale og internationale forhold i kirken og det omgivende samfund i årene omkring 1618

Fredag den 23. februar, kl. 14.30

”Den russiske Revolution i 1917 til Putin (Trump) i dag .”
Hans Brodersen vil med dette billed-foredrag (hans egen samling af sovjetisk billedkunst fra Lenintiden og frem) fortælle om dramaet bag Ruslands vej fra fattigdom, over supermagt til systemets totale kollaps på blot 3 generationer. Vi skal høre om kunstnernes udtryksmidler og forholdene for dem der var for og dem der var imod systemet- om autentiske personer, hvis skæbne tydeliggør fortællingen og om normerne i systemet og det lys de kaster på værdierne i vores demokrati, fordi kontrasten er så stor.

Fredag den 23. marts, kl. 14.30

Eventyrcyklisten Claus Bertung viser billeder og videoklip og fortæller om sin seneste cykeltur i Marokkos sydligste regioner, et område syd for Atlasbjergene på grænsen til Sahara. ”Det sydligste Marokko er på mange måder noget af det mest eksotiske, man kan opleve”, fortæller Bertung. Og han må vide, hvad han taler om, for han har cyklet de mest utrolige steder i verden.

Fredag den 20. april, kl. 14.30

Peter Kruse, som er formand for gruppen ”Undtagelsen”, vil
fortælle om den omfattende aktion i oktoberdagene i 1943 med redningen af de danske jøder langs Øresundskysten fra Nysted i syd til Vejby Strand i nord. Peter Kruse vil fokuserer på Snekkersten/Skotterup området. Kom og hør om denne verdenshistoriske begivenhed - en ”undtagelse” i historien fra, hvordan det gik jøderne andre steder i Europa.

Fredag den 25. maj:

SOGNEUDFLUGT