Sogneeftermiddage i Kirkeladen
Fredag den 23. februar, kl. 14.30
 
”Den russiske Revolution i 1917 til Putin (Trump) i dag .”
Hans Brodersen vil med dette billed-foredrag (hans egen samling af sovjetisk billedkunst fra Lenintiden og frem) fortælle om dramaet bag Ruslands vej fra fattigdom, over supermagt til systemets totale kollaps på blot 3 generationer. Vi skal høre om kunstnernes udtryksmidler og forholdene for dem der var for og dem der var imod systemet- om autentiske personer, hvis skæbne tydeliggør fortællingen og om normerne i systemet og det lys de kaster på værdierne i vores demokrati, fordi kontrasten er så stor.


Fredag den 23. marts, kl. 14.30
 
Eventyrcyklisten Claus Bertung viser billeder og videoklip og fortæller om sin seneste cykeltur i Marokkos sydligste regioner, et område syd for Atlasbjergene på grænsen til Sahara. ”Det sydligste Marokko er på mange måder noget af det mest eksotiske, man kan opleve”, fortæller Bertung. Og han må vide, hvad han taler om, for han har cyklet de mest utrolige steder i verden.
 


Fredag den 20. april, kl. 14.30
 
Peter Kruse, som er formand for gruppen ”Undtagelsen”, vil
fortælle om den omfattende aktion i oktoberdagene i 1943 med redningen af de danske jøder langs Øresundskysten fra Nysted i syd til Vejby Strand i nord. Peter Kruse vil fokuserer på Snekkersten/Skotterup området. Kom og hør om denne verdenshistoriske begivenhed - en ”undtagelse” i historien fra, hvordan det gik jøderne andre steder i Europa.
 

Fredag den 25. maj:
 
SOGNEUDFLUGT - se mere her